• De functies van het Zippix platform voor scholen.

Over Zippix

De ontwikkeling van een schoolwebsite vergt een bijzondere aanpak. Uit oriënterende gesprekken met schoolbesturen en ICT-coördinatoren leidden we af dat er een sterke vraag is naar scholenwebsites met een persoonlijk karakter, die duidelijk weergeven waar de onderwijsinstelling voor staat, die de digitale interactie tussen directie, leerkrachten, leerlingen, ouders, medewerkers van de school en andere belanghebbenden sterk verhogen en die, last but not least, eenvoudig te beheren zijn.

In dat kader hebben wij het Zippix platform ontwikkeld. Het digitale platform is opgebouwd in functie van de behoeften van scholen, waarbij gebruiksvriendelijkheid centraal staat. Het toevoegen en aanpassen van webpagina’s, menu-items, teksten, afbeeldingen, slideshows, video’s, pdf bestanden en veel meer, is kinderspel. Iedereen die de basishandelingen van een tekstverwerkingsprogramma als Microsoft Word beheerst, zal meteen ervaren hoe intuïtief het platform functioneert. Het Zippix platform is standaard uitgerust met een aantal modules zoals fotogalerijen, een kalender, formulieren, nieuwsberichten … deze kunnen individueel ingeschakeld of gedeactiveerd worden. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om via het platform uw schoolwebsite nog verder uit te breiden, bijvoorbeeld met een klasblog waarmee elke leerkracht de leerlingen actiever kan betrekken bij de les en ouders een inkijk kan geven in de klas van zoon of dochterlief.

Het Zippix platform is een dynamisch platform. Achter de schermen blijven we continu werken aan nieuwe toepassingen waarmee u de website van uw school verder kunt uitbreiden. Op regelmatige basis organiseren we brainstormsessies waarop we scholen uitnodigen om hun ideeën en ervaringen met ons te delen, zodat het platform steeds beter beantwoordt aan uw wensen en noden.

Uw schoolwebsite en het Zippix platform worden ontwikkeld volgens de meest recente internettechnieken. Op smartphone, tablet, laptop of desktop … het design van uw website past zich automatisch aan. Dat is ook standaard het geval voor elke webpagina die u aanmaakt of wijzigt via het platform. Handig toch? Met Zippix beheert u heel eenvoudig uw eigen schoolwebsite, maar er is meer. Als geen ander begrijpen wij dat uw website het digitale uithangbord van uw school is, waarmee u ouders en leerlingen wilt informeren en inspireren, maar tezelfdertijd ook nieuwe leerlingen wilt aantrekken. Een goed vindbare website in Google is dus een must. Ook met een doordacht gebruik van social media kan uw school een sterke positie innemen binnen het onderwijslandschap. Wij voorzien regelmatig trainingen waarbij we onze kennis van online marketing met u delen en u graag uitleggen hoe u uw school meer online zichtbaarheid kunt geven.

Sint-Odilialaan 12

3930 Hamont-Achel